Editorial. Chiţac a început pregătirea sezonului estival din timp

0
937

Oricine se mută în casă nouă, primul lucru pe care îl face este curăţenia. Aşa şi dl. primar a început curăţenia. Sigur că acest lucru ajută oraşul în general, dar în mod special ajută un oraş turistic cu un aflux major de turişti. Cum ar fi să-ţi vină un prieten în vizită şi să-l întâmpine un panou cu o reclamă ilegală sau să stea pe o terasă ilegală sau altele asemenea?! Bine face!

Zic unii că e răzbunare, alţii că este tradare, că a avut interese în campanie şi a beneficiat  de ajutorul panourilor sau al cârciumarilor şi acum îi calcă în picioare. Eu zic că un primar nu trebuie să aibă datorii şi obligaţii la nimeni niciodată. Acel primar nu este un primar independent. Primarul Chiţac nu are în niciun caz alura unui primar şantajabil sau cu datorii. Iar poveştile alea cu Comănescu, cu moguli şi cu prietenii doamnei Ovanesian, cu Huţucă şi liberalii cu afacerile lor – să le creadă povestitorii. Eu judec faptele.

Sunt convins că nu a existat nicio influenţă în deciziile actualei administraţii şi că totul a fost decis pe bază de lege şi ordine. Actuala administraţie are şi şansa de a avea de partea ei expertiza unui avocat „tăvălit” prin multe războaie şi cu multă experienţă ca doamna City Manager, dar şi curajul şi îndrăzneala unui alt cunoscut al lumii politice constănţene cum este dl. Horia Constantinescu.

În consecinţă, cu aceste două vârfuri de lance extrem de eficiente, nu scapă nimeni care încalcă legea.

Eu văd măsurile acestea recente ale actualei administraţii ca un semnal de cum se va desfăşura mandatul primarului Chiţac, un semnal pentru toţi care ocolesc legea mai mult sau mai puţin, ca un semnal pentru unou sezon estival ce are nevoie de un început în forţă şi, nu în ultimul rând, de un semnal de schimbare de paradigmă de funcţionare.

În consecinţă, am convingerea că acest pas cu terasele ilegale şi cu restul este doar începutul. Sigur urmează si celelalte situaţii asemănătore şi trebuie verificat neapărat şi:

  • restul teraselor (Slavă Domnului că sunt multe rău în Constanţa şi este mult de lucru);
  •  chioşcurile şi tonetele de presă ale lui Strutinski şi Bosânceanu;
  • cablurile ilegale care atârnă de stâlpi prin centrul oraşului ca nişte cârnaţi puşi la afumat;
  • staţiile de călători ale lui CT BUS puse (unele) anapoda;
  • micile afaceri de la parterul blocurilor care ocupă ilegal domeniul public cu frigidere, trepte de acces, balcoane extinse ilegal (sunt o sumedenie de plângeri la poliţie pe această situaţie);
  • gardurile caselor puse dincolo de limita proprietăţii şi care îngustează strada;
  • cearceafurile alea hidoase de pe Casa de Cultură;
  • tonetele pe la toate colţurile de intersecţie unde cetăţeni certaţi cu legea vând produse de producător din Panama sau Beijing;
  •  pieţele unde toate au amenajat, construit extins fără nicio urmă de autorizaţie, de ceva;
  • clădirile din Peninsulă luate pe doi lei de protejaţi ai vremurilor şi care le ţin în paragină (vezi fostul hotel BTT – Casa cu Lei este nimic, faţă cât de urât arată acest hotel).  

Şi câte şi mai câte… Timp este. Voinţă este. Legea este de partea celor care fac ordine.

Sper să nu vă scape nimic din cele de mai sus, iar pentru că sunt multe de îndreptat, promit să vă mai reamintesc dacă vă scapă ceva. Apropo! Dacă tot aţi început cu terasele, pe când şi restul… teraselor?

Ordine să fie, zic, cu orice preţ!

Să rămânem calmi. Nimeni nu rămâne nepedepsit. Trebuie doar să avem răbdare și încredere.

Al vostru, Fiul Cetății, crescut la umbra lui Publius Ovidius Naso.

Citeşte şi:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.