Editorial. Primăria nu organizează niciun eveniment cultural propriu de Ziua Constanței: degeaba are Direcție de Organizare Evenimente!

0
186

Primăria a prezentat miercuri, 19 aprilie a.c., programul evenimentelor ce vor fi organizate cu prilejul Zilei Constanței. Conform acestuia, administrația locală nu va organiza niciun eveniment cultural propriu, deși are o direcție în acest sens.

Primarul Vergil Chițac a anunțat că, pentru a sărbători Ziua Constanței, administrațiile locală și județeană, inclusiv Instituția Prefectului – Județul Constanța, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța și Direcția de Sănătate Publică a Județului Constanța vor organiza mai multe evenimente.   

„Pe 21 mai, constănțenii sărbătoresc ziua orașului lor, zi în care îi cinstim și pe Sfinții Împărați Constantin și mama sa, Elena, cei care au contribuit decisiv la recunoașterea creștinismului pe aceste meleaguri și care au schimbat numele Cetății Tomis în Constantiana, Constanța de astăzi. Pentru a marca această importantă zi, Primăria Municipiului Constanța, împreună cu Prefectura Județelui, Consiliul Județean, Direcția Județeană de Tineret și Sport, Direcția de Sănătate Publică, cu instituțiile de cultură și unitățile de învățământ vor organiza mai multe evenimente.

Acțiunile care se vor desfășura demonstrează unitatea și faptul că fiecare dintre noi poate contribui la promovarea culturii constănțene, dezvoltarea comunității și la protejarea membrilor ei“, a declarat primarul Vergil Chițac.

Într-adevăr, mai multe activități se vor desfășura în perioada 21 – 23 mai a.c., dar Primăria Constanța nu organizează niciun eveniment cultural propriu. De fapt, nu organizează niciun eveniment propriu, ci toate în colaborare cu alte instituții. Asta deși are o Direcție de Organizare Evenimente Culturale, Sportive și Sociale, cu mulți angajați (Direcția de Cultură, conform noii organigrame aprobate de Consiliul Local, dar primarul Chițac a numit-o, în cadrul declarațiilor de miercuri, tot Direcție de Organizare Evenimente).

Vineri, 21 mai a.c., Primăria și Asociația Act for Tomorrow,  organizează evenimentului „Schimbă PET-ul cu biletul“, ocazie cu care cei interesați pot schimba trei PET-uri reciclabile cu un bilet de autobuz.

Tot vineri, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret și Primăria, cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean etc., vor organiza o plimbare cu caiace pe Lacul Tăbăcărie, una cu biciclete și o clasă de gimnastică aerobică în cartierul Santa Maria Bay.

Sâmbătă, 22 mai a.c., va fi inițiat un nou maraton de vaccinare, în Portul Tomis, zona On Plonge, într-un autobuz supraetajat, alături de Direcția de Sănătate Publică, Spitalul Județean, Prefectura și Federația Organizațiilor Neguvernamentale de Tineret, cea care implementează Constanța – Capitala Tineretului din România 2021.

În rest, evenimentele vor fi organizate de instituțiile de cultură din oraș (din subordinea Consiliului Județean Constanța, în afara Muzeului de Artă Populară și Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“ al Ministerului Culturii), RAJA, Inspectoratul Școlar Județean, Universitatea „Ovidius“ și Filiala Constanța Unu a Uniunii Artiștilor Plastici din România.

Măcar am scăpat de jenantă paradă în stil comunist organizată de Ziua Constanței de vechea administrație locală!

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.