O poveste despre ziua de luni, despre primarul Chiţac, încrederea şi răbdarea

0
180

Luni, 1 noiembrie, am ieşit din casă cu încredere. Încrederea mă caracterizează şi mă motivează în orice fac.

Dar am ajuns în staţie la 44 să aştept cu  încredere CT BUS-ul. Şi am stat. La un moment dat, pe măsură ce aşteptam, încrederea mea a început să se şubrezească. Şi am tot stat… şi am stat, până când a început sa ploua. Tot cu încredere dar şi cu speranţă, am început să caut din priviri adăpostul de călători, să mă apere de ploaie. Cu certitudine am descoperit că nu este. Îl întreb pe colegul de suferinţă: unde naiba sunt adăposturile ? Omul, uşor nedumerit roteşte privirea parcă vrând să găsească ceva, iar apoi revine către mine zicând:

  • Aaaaaa! Era una pe aici, dar le a dat jos primarul. Şi scoate o umbrelă şi mă invită să mă alătur. Îi mulţumesc politicos şi îl refuz.
  • Nu mi-am facut testul Covid azi şi nu vreau să vă…

Râde şi îşi întoarce privirea în zare, să vadă dacă distinge o siluetă de la CT BUS. Nimic!  

Ploaia s-a înteţit, iar numărul de oameni a început să se rărească în statie. Sună telefonul şi discut cu cineva din redacţie.

“- Ce ai, mă ? Eşti tâmpit? Nu ştii că este protest la CT BUS ?”, zise colegul de redacţie.

E adevărat că m-am trezit târziu şi nu văzusem ştirile. Ajung într-un final la redacţie. Lumea agitată pe acolo. O colegă îmi şuieră:  “Este Septimiu de la PNL la interviu! Vorbeşte de grevă!”.

Mă aşez la birou şi deschid ştirile. Primarul Chiţac comentează evenimentul care ne-a bulversat ziua. El zice că nu este treaba lui, să se descurce compania CT BUS  cu sindicatul. La finalul comunicatului ne urează să avem încredere şi răbdare.

Domnu’ Primar! Eu încredere am tot avut! Şi când am plecat de acasă, luni, 1 noiembrie, aveam! Dar cu onor vă informez că răbdare nu mai am!

În încheiere, vă urez să vă rugaţi cu încredere şi răbdare să nu mai fie grevă, să nu mai plouă, să nu mai fie avarii, să nu ne trezim fără căldură etc, etc!

Multă sănătate şi… umbrele!

Al vostru, Fiul Cetăţii, crescut la umbra lui Publius Ovidius Naso!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.