“Smiorcăiţii” sunt cetăţenii care v-au votat. Aveţi puţină consideraţie!

0
577

Regulamentul de acces în Zona Peninsulară – o fi, n-o fi bun? Mai mulţi cetăţeni care locuiesc în zonă spun că nu-i bun, aşa că au solicitat consilierilor să discute cu ei şi să amâne aplicarea regulilor. Acum, zice-se că primarul ar fi de acord să amâne şi eventual să îmbunătăţească regulmentul care transformă zona într-una pietonală. Cam asta e ştirea.

Ce vreau eu să aduc în atenţie este atitudinea city managerului Constanţei, care a comentat că unii “se smiorcăie” şi a dat exemplu de oraşe civilizate din România unde zonele istorice sunt pietonale. Între timp, postarea despre “smiocăiţi” a dispărut. Am avut un deja-vu! E ca atunci când înjura Horia Constantinescu pe Facebook. Şi el a şters postările cu pricina. Erau deplasate şi nedemne de un reprezentant al Primăriei Constanţa.

Drept e că, în privat, în discuţii cu prietenii, colegii, ne ia gura pe dinainte, comentăm că poporul e aşa şi pe dincolo, că politicienii sunt aşa şi aşa… Dar astea sunt chestii private, iar atunci când ai o funcţie, o demnitate, eşti atent la ce-ţi iese pe gură. Sau ce tastezi. Lipsa de respect şi de consideraţie faţă de cetăţeanul votant n-o prezinţi în toată splendoarea pe Facebook. Sau, dacă nu eşti de acord cu cetăţeanul votant, alegi cuvinte potrivite să-l convingi sau să-l combaţi, nu îl persiflezi, nu îi iei, pe româneşte spus, “la mişto”. Nu se face! – na, că dau şi sfaturi acum city managerului. Aroganţa a fost taxată de români şi în cazul PSD (mai mult decât hoţia, părerea mea), aroganţa a fost taxată şi în cazul lui Făgădău, ţineţi cont de asta.

Au alte oraşe zone pietonale? Au. Trebuie să fie şi la Constanţa aşa? Da, da, da! Dar, dacă aţi fost la Braşov (mulţi dintre voi aţi fost, cu siguranţă), cred că aţi sesizat că există parcări unde să vă lăsaţi maşinile. Revin la „piticul” meu: vreau parcările supraetajate promise în campania electorală şi, după ce le face administraţia Chiţac, poate să-mi toarne city managerul şi cu lături în cap, că n-am avut încredere! Până atunci, să înţeleagă că diaogul este cea mai bună “armă” în relaţia cu cetăţeanul. Iar când zic dialog, mă refer la comunicare cuviincioasă. Ori asta, ori se abţine, că e mai sănătos din punct de vedere al imaginii administraţiei pe care o reprezintă.

S-auzim de bine!

Alexandra CUCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.