Suntem alături de EROII noștri!

0
292

Am văzut chipuri de oameni răvășiți, care păreau proaspăt veniți de pe un front greu. De fapt, erau veniți dintr-un loc mult mai periculos. Am văzut oameni epuizați după lupta cu focul, care nu era deloc un foc oarecare, ci unul care putea rade un oraș de pe hartă. Am văzut oameni stând jos, fiecare pe oriunde a apucat, însetați, respirând ușurați după o luptă grea în condiții foarte grele la temperaturi ridicate.

 Sunt oameni care nu au luptat pentru ei sau pentru bunurile lor, ci au făcut asta pentru alții, pentru că, în primul rând, sunt militari. Sunt acei oameni care au doborât flăcările uriașe care amenințau să distrugă vieți. Multe vieți!

Sunt acei oameni care merită din plin recunoștința tuturor celor din jur, pentru că, asemeni soldaților, au luptat acolo unde oricând putea exploda o “mină”, au intrat în foc și nu au rămas “în tribune”.

Prin eforturile lor pot fi considerați, pe bună dreptate, EROII noștri!

Unii dintre voi veți spune: “Doar și-au făcut datoria!”, dar nu vă gândiți că fiecare dintre acești eroi puteau alege orice altă carieră.

Din păcate, acești EROI se luptă cu flăcările în fiecare zi, în timp ce unii funcționari publici stau în birouri și primesc sporuri de risc.

Pentru cei care nu știu: pompierii au doar câte un combinezon, iar dacă au mai multe intervenții pe tură, merg cu echipamentul ud fleașcă, așa cum a rămas de la prima intervenție! E o plăcere, mai ales iarna!

În numele tuturor cetățenilor care simt recunoștință față de acești oameni care au luptat cu flăcările, la Petromidia: Suntem alături de EROII noștri! Suntem alături de voi. Bravo băieți! Ați spălat, astfel, obrazul ISU Constanța, pătat mai demult. Nu pătat de voi sau de colegii voștri, ci de cei cu funcții, care nu au știut să fie și buni manageri. Pentru că nu este suficient doar să ai grade. Dar în fine…despre morți numai de bine!

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.