Interviu #online. Deputatul Vişan: Aşteptăm explicaţii de la autorităţi referitoare la situaţia românilor plecaţi în străinătate; există riscul ca ei să fi plecat din focare de infecţie

0
585

Mai multe activităţi s-au mutat, în această perioadă, în online: spre exemplu cursurile şcolare, întâlnirile de afaceri (în măsura în care mai pot fi făcute afaceri în această perioadă), şedinţele între membrii de partid şi chiar discuţiile dintre parlamentari, pe seama proiectelor de lege.

Activitatea parlamentarilor nu se desfăşoară după programul obişnuit, aşa că există români care se întreabă de ce nu au fost „tăiate”, din start (adică de la decretarea stări de urgenţă), indemnizaţiile acestora. În cadrul unui interviu #online acordat Focus Press, deputatul PSD de Constanţa, George Vişan, a precizat că el şi colegii lui sunt solidari cu cetăţenii României şi că este binevenită măsura diminuării indemnizaţiei. Mai mult, a spus Vişan, el şi colegii săi de partid au donat parte din salarii în cadrul unei acţiuni de colectare de fonduri în vederea achiziţiei de aparatură medicală.

Pe parcursul discuţiei, Vişan a comentat şi situaţia românilor care, în urmă cu câteva zile, s-au înghesuit pe aeroportul din Cluj, pentru a pleca în Germania, să lucreze în agricultură, asta în timp ce alţi români stau acasă, respectând izolarea – asta şi pentru că, în multe situaţii, a intervenit şomajul tehnic. Deputatul a declarat că au fost solicitate explicaţii referitoare la situaţie – cum a fost posibilă deplasarea cetăţenilor în număr aşa mare la aeroport: „Există riscul ca ei să se fi plimbat din focarele de infecţie, din Suceava până la Cluj, şi să fi infectat şi pe alţi cetăţeni români. Aici autorităţile trebuie să răspundă în faţa legii, să explice cum au putut să călătorească acei cetăţeni dintr-un colţ într-altul al ţării, aşa lejer, fără ca nimeni să nu-i legitimeze, să ia măsuri. Sunt foarte multe semne de întrebare”, a spus Vişan.

Deputatul a mai arătat că are temeri în ceea ce priveşte viitorul economiei, după pandemie, susţinând că guvernul trebuie să ia o serie de măsuri pentru a fi evitat dezastrul.

În ceea ce priveşte Constanţa, George Vişan s-a arătat convins că spitalele sunt pregătite să facă faţă unui vârf al pandemiei.

Declaraţii complete în VIDEO!

A.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.